More than 20 years of OEM and ODM service experience.

Безбедносните вентили се класифицирани според структурата (2)

5. Безбедносен вентил за микро подигнување
Висината на отворот не е голема, што е погодно за прилики со течни средни и мали поместувања.
6. Целосно затворен сигурносен вентил
Безбедносниот вентил ја отвора заптивката на медиумот за празнење и ја испушта низ цевката за испуштање.Често се користи во запаливи, експлозивни, токсични или специјални медиумски прилики.
Полузатворен сигурносен вентил
Кога сигурносниот вентил се отвора за празнење, дел од медиумот се испушта од цевката за испуштање, а дел од медиумот се испушта во атмосферата од седиштето на вентилот и клиренсот на стеблото на вентилот.
Отворете го сигурносниот вентил
Кога се отвора, медиумот за испуштање се испушта во атмосферата, која е погодна за незагадувачка средина.
Безбедносен вентил управуван од пилот
Се состои од главен вентил и пилот вентил.Улогата на пилот-вентилот е да го отвори или затвори главниот вентил откако ќе го поднесе притисокот на системот.
Покрај тоа, од надворешната структура на сигурносниот вентил, може да се подели и на клуч и без клуч, без мевчиња и мевови, без радијатор и радијатор.Безбедносниот вентил со мев е погоден за корозивни медиуми или прилики со големи флуктуации на задниот притисок;Безбедносниот вентил со клуч може рачно да се ракува за олеснување на притисокот во итен случај;Безбедносниот вентил со ладилник е применлив за прилики кога температурата е повисока од 300 ℃.

Nortech е еден од водечките производители на индустриски вентили во Кина со сертификат за квалитет ISO9001.

Главни производи:Вентил за пеперутка,Топчест вентил,Вратен вентил,Проверете го вентилот,Глобус Вавлве,Y-цедилки,Електричен акуратор,Пневматски акуратори .

За повеќе интерес, добредојдовте да контактирате на:Е-пошта:sales@nortech-v.com

 


Време на објавување: Октомври-09-2022 година